Je kunt nog mee met de Austen-reis die Reisorganisatie Kupers organiseert in september. Je bezoekt dan onder andere Chawton, Winchester en Bath. Extra reden om mee te gaan: In Bath is het Austen-festival dan in volle gang!

Reisorganisatie Kupers vertrekt op 13 september 2019 naar het Engeland van Jane Austen. Op het programma staan locaties die je niet mag missen tijdens een echte Austen-pelgrimage. Zoals Chawton, waar Jane de laatste jaren van haar leven woonde; Winchester, de stad waar ze overleed en begraven ligt in de kathedraal; en natuurlijk Bath, de mooie georgiaanse stad waar ze een haat-liefde verhouding mee had en die het decor vormt voor twee van haar romans (Northanger Abbey en Persuasion).

Festival

Het Jane Austen Festival wordt in september voor de 19de keer gehouden. Het programma is net als voorgaande jaren gevuld met (dans)workshops, lezingen, toneel, rondleidingen en leuke activiteiten om andere liefhebbers van over de hele wereld te ontmoeten.

Goed bevallen

Kupers organiseerde in mei ook al een Jane Austen reis naar Engeland. Die is goed bevallen. “We hebben veel positieve reacties ontvangen van deelnemers”, zegt Audrey Vleugels van de reisorganisatie. De 5-daagse busreis in september vertrekt op de 13de. De reiskosten bedragen € 439 p.p. (bij 2 personen). Het vertrek is al bijna gegarandeerd.

Wil je meer weten over deze reizen en/of een reis boeken? Bezoek dan snel de website van Kupers.

Reisgids

Ga jij op vakantie naar Engeland dit jaar (op eigen gelegenheid of met een reisorganisatie als Kupers?) Vergeet dan niet om de reisgids Het Engeland van Jane Austen mee te nemen, voor alle locaties die iets met Jane Austen, haar werk, of de vele verfilmingen te maken hebben. Je kunt het boek bestellen in onze webshop (verzending op 27 juli).

Vanaf augustus verschijnt de gids ook in een Engelse vertaling.

© Foto: Karin Quint (Het huis in Winchester waar Jane Austen stierf.)