Ben je geïnteresseerd in re-enactment, Jane Austen, historische mode en accessoires? Kom dan op zaterdag 14 oktober 2017 naar de Historische markt van The Meryton Society in Rhenen! Je kunt er meedoen aan workshops en vanalles kopen dat met Austen en/of re-enactment te maken heeft. Ook JaneAusten.nl staat er met een kraampje met Austen-spulletjes.

Minibeurs

The Meryton Society organiseert voor de derde keer zijn Historische Markt, een minibeurs waar je historische spullen uit de periode 1600 tot 1900 kunt kopen. Zoals boeken, costume jewellery, kleding, hoeden en historische militaria. Ook kun je kennismaken met historische verenigingen.

De historische markt wordt gehouden van 10.30 tot 16.00 uur in het gebouw van ‘Ons Genoegen’ gelegen aan de Valleiweg 92B in Rhenen.

Voor wie is deze markt?

Dit evenement is voor iedereen toegankelijk. Je bent dus van harte welkom.
Ga je naar het Netherfield Ball van Stichting Revérence in november? Dan is deze markt dé gelegenheid om je laatste accessoires te bemachtigen en zo je outfit perfect te maken!
Ook is dit een uitgelezen kans om gezellig bij te praten of om nieuwe contacten te leggen onder het genot van een hapje en drankje.

Wie staat er op de markt?

Je vindt er de volgende standhouders:

01. Cooper’s Choice – accessoires voor burger en militair
02. Robes & Cloaks – kleding
03. Jane Austen.nl Webshop – alles van Jane Austen
04. Frank Grenadier – Historisch geld
05. La Rose Passemantarie – hoeden, fournituren, passementen en accessoires
06. Paruses des Lumières – juwelen
07. Mieke vd Berg – handgeschept papier en ganzenveren
08. Lekker/Prince Pie – Historic Pastries
09. Provence – kant, zijde, schilderijen
10. Crien-oline – historische kleding
11. Mederij Marcus – historische dranken op basis van honing
12. The Meryton Society – Britse gegoede burgerij 1795-1817

Lezingen en workshops

Tijdens de markt worden ook verschillende lezingen en workshops gegeven. Zo leer je alles over het tafelen en dansen/etiquette in de Regency/Napoleontische tijd, of kun je zelf een accessoire in elkaar knutselen voor je historische outfit. Aanmelden is verplicht (en plaatsen zijn beperkt), dat doe je via de website van The Meryton Society.

Over de organisatie

The Meryton Society is een vereniging die zich bezighoudt met het uitbeelden van de periode 1795-1820, met de nadruk op Groot-Brittannië. De schrijfster Jane Austen is de ‘patroness’/inspiratiebron van deze society.