pride-and-prejudice-1813-title-page1-e1374348934408Een Amsterdams amateurtoneelgezelschap gaat in maart een toneelbewerking van Jane Austens Pride and Prejudice opvoeren. Dat meldt Het Parool.

Het boek is voor het toneel bewerkt door schrijfster en actrice Lenneke van der Voort. Ze koos er niet voor om bestaande Belgische bewerkingen te kiezen omdat die volgens haar te veel focussen op Mr Darcy en Elizabeth Bennet. Tegen de Amsterdamse regionale krant zegt ze dit jammer te vinden “want juist alle personages die om hen heen zwermen, maken het verhaal zo grappig.”

Pride and Prejudice wordt op 25 en 26 maart opgevoerd in Toneelschool De Trap in Amsterdam. Wanneer de kaartverkoop van start gaat is nog niet bekend. Daarnaast zal de voorstelling gespeeld worden op een aantal scholen in de regio. Het gelegenheidsgezelschap bestaat uit vijf acteurs die in totaal veertien personages gaan spelen.