jane-austens-houseHet is vandaag 241 jaar geleden dat Jane Austen werd geboren, en dat is reden tot feest! Wil je haar een verjaardagscadeau geven? Doe dan mee aan de fondsenwerving van het Jane Austen’s House Museum. Met het opgehaalde geld kan het museum, gevestigd in het laatste huis dat Jane bewoonde en waar ze het meeste van haar werk schreef, een broodnodige opknapbeurt krijgen. Je kunt hier doneren.

Bouwinspectie

Jaarlijks bezoeken meer dan 35.000 mensen het museum in Chawton. Uit een recente bouwinspectie blijkt dat er behoorlijk wat werk gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat het huis dit soort aantallen bezoekers ook in de toekomst aankan. Bovendien is het museum toe aan een nieuwe inrichting van de permanente tentoonstelling, om het nog dichter bij Janes tijd te brengen.

250.000 pond

Voor dit alles heeft het Jane Austen’s House Museum 250.000 pond nodig. Via Just Giving is het bezig met het werven van fondsen. De teller staat nu op ruim 42.000 pond, de campagne loopt tot 31 december. Help jij mee?