lyme-park-literatureZin om deze zomer een boeiende online cursus te volgen? Op 27 juni gaat bij The University of Sheffield een online literatuurcursus van start met als titel Literature of the English Country House. In deze zes weken durende gratis cursus leer je over de rol die landhuizen spelen in de Engelse literatuur. Ook het werk van Jane Austen komt aan bod.

Wat wordt er behandeld?

De universiteit schrijft:

The country house has fascinated writers and readers for over 450 years, attracting the attention of celebrated writers like Jane Austen and Charles Dickens, and providing a setting for the performance of literature for writers such as William Shakespeare. We’ll be tracing the history of country house literature, from the sixteenth and seventeenth-century poetry and drama of Thomas More and Margaret Cavendish, through the polite satire and sociability of the eighteenth-century, the Gothic terror and intrigue of Ann Radcliffe and Charles Dickens, all the way through to the dawn of the twentieth century and the wit of Oscar Wilde.

As well as reading extracts from the novels, poetry and drama of these well-known authors, we’ll be exploring lesser known forms and less familiar authors. You’ll encounter manuscripts, newspapers, periodicals and magazines, as well as private poetry and published letters.

Gratis

Deelname aan de cursus is helemaal gratis en is geschikt voor iedereen die voldoende kennis van het Engels heeft om Engelse literatuur te lezen en erover te discussiëren.

Aanmelden

Je kunt je voor deze online cursus aanmelden via de website FutureLearn. De cursus begint op 27 juni en duurt 6 weken. Je bent per week ca. drie uur met de cursus bezig.