janeaustenwatercolour-643x428Ga je deze zomer naar de Engelse stad Bath? Vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan de Victoria Art Gallery. Daar is van 4 juli tot 4 oktober een tentoonstelling over het Bath van Jane Austen. Er worden ook brieven en manuscripten tentoongesteld.

Vijf jaar

Jane Austen woonde bijna vijf jaar in Bath. De stad is erg trots op zijn link met de beroemde schrijfster. Zo is er het Jane Austen Centre gevestigd en wordt ieder jaar in september een groot Jane Austen Festival gehouden.

Brieven
In de tentoonstelling in de Victoria Art Gallery zijn onder andere schilderijen te bewonderen die laten zien hoe de stad eruit zag toen Jane Austen er woonde. De galerie heeft een aantal brieven kunnen lenen van het Jane Austen’s House Museum in Chawton, en een paar manuscripten. Volgens raadslid Patrick Anketell-Jones is het een “unique opportunity to see Bath through the eyes of Jane Austen, who lived here between 1801 and 1805.”

Ga je mee naar Bath?

Zin om naar Bath te gaan, het festival van dichtbij mee te maken, en andere locaties te bezoeken die met Jane Austen te maken hebben? Ga dan met ons mee op reis! In september 2015 begeleid ik (Karin Quint) samen met Marieke Schröder een bijzondere Jane Austen reis naar Engeland. Lees meer over het programma en meld je aan.

Bron: Now Bath