Op 28 januari, precies tweehonderd jaar na het verschijnen van Pride and Prejudice, houdt het Jane Austen Centre in Bath een Readathon. In 24 uur wordt het complete boek voorgelezen – door bekende en minder bekende Austen-liefhebbers. De lezers krijgen de gelegenheid om zich in regency-kleding te hullen om helemaal in de mood te komen.
De Readathon vindt plaats in het Jane Austen Centre en zal live op internet uitgezonden worden. Het Centre schrijft:

The book, which regularly tops polls as the nation’s favourite novel, will be read in short 10 minute segments by up to 140 celebrities, authors, politicians, musicians, Olympians, school children, competition winners and personalities.

Meer informatie over de Readathon volgt later.
De Centre is er nog niet uit wie de eer moet krijgen om de eerste zin van Pride and Prejudice uit te spreken. Wie vind jij daarvoor het meest geschikt? Laat het weten in een reactie!