Het statige landhuis Chatsworth, dat in de 2005-verfilming van Pride and Prejudice werd gebruikt als de locatie voor Pemberley, heeft vorig jaar zijn deuren opengezet voor de BBC. Het resultaat: een driedelige documentaire over een van Engelands meest beroemde landhuizen, zijn eigenaars en hun 700 (!) medewerkers. Het eerste deel van de documentaire is maandagavond 14 mei om 22.00 uur te zien op BBC1.
Op de website van Chatsworth staat:

The three-part series follows the Duke and Duchess of Devonshire, the Dowager Duchess and colourful characters among the 700 staff. Filmed over the entire 2011 ‘season’, the documentary camera crews were given unprecedented access to the 30,000 acre Peak District estate and the people who live and work in a world visited by many but known to only a few.

Over the three episodes, ‘Chatsworth’ explores the relationships, dynamics and tensions of modern life in a stately home and across the wider estate, including the garden, farmyard, shops, holiday accommodation, pubs, restaurants and much more.

De huidige Duke of Devonshire, eigenaar van Chatsworth, heeft voor de gelegenheid een interview gegeven aan The Telegraph, dat je op de website van de krant kunt lezen.

Heb jij Chatsworth wel eens bezocht? Wat vond je het meest indrukwekkend? Laat je reactie achter!