Sopraan Mathilde de Man en pianist Jaap Eilander zijn vanavond met hun recital ‘Jane Austen’s Favourite Songs’ te zien en te beluisteren in de Kunst- en Cultuursalon Articum in Meppel. Het optreden begint om 20.00 uur, kaarten kosten € 12,50.
Het is algemeen bekend dat Jane Austen veel van muziek hield. We weten zelfs welke muziek tot haar favorieten behoorde, omdat haar muziekverzameling bewaard is gebleven. Van die kennis heeft De Man gebruik gemaakt bij het samenstellen van haar programma. Zij schrijft:

In die tijd, de Regency-periode, werd muziek vaak in huiselijke kring beleefd. De muziek uit Jane’s tijd kenmerkt zich door sensualiteit en onvervuld verlangen, maar is elegant en lichtvoetig vormgegeven.
In haar eigen muziekcollectie, die bewaard is gebleven, zijn componisten te vinden als Arne, Händel, Purcell, Dibdin en Hook maar ook eenvoudige volksliederen. Vroeg 19e eeuws verlangen in een elegante vorm en niet ‘quite’ zo onschuldig als het lijkt.

Het recital is 13 april in de Uylenburgh in Amsterdam opgevoerd en 27 april in De Herbergier in Heerde. Meer informatie vind je op de website van Mathilde de Man.