Vandaag precies 235 jaar geleden werd in de Rectory in Steventon een klein meisje geboren dat zou opgroeien tot een groot schrijfster. Toen zij vijftien was, schreef ze ‘The History of England from the reign of Henry the 4th to the death of Charles the 1st. By a partial, prejudiced, & ignorant Historian’. Deze niet heel erg waarheidsgetrouwe maar bijzonder vermakelijke geschiedschrijving zit vol met memorabele zinnen, zoals:

Henry the 8th. It would be an affront to my Readers were I to suppose that they were not as well acquainted with the particulars of this King’s reign as I am myself. It will therefore be saving them the task of reading again what they have read before, & myself the trouble of writing what I do not perfectly recollect, by giving only a slight sketch of the principal Events which marked his reign.

Maar uiteraard kennen wij dat kleine meisje uit Steventon het beste als de schrijfster van boeken als Pride and Prejudice en Sense and Sensibilty. Vandaag is de verjaardag van Jane Austen!
Om dit te vieren, heeft de Amerikaanse uitgever Sourcebooks een bijzondere actie. Vandaag, 16 december, kun je alle door de Brock broers geïllustreerde Jane Austen boeken GRATIS downloaden als e-book.
Daarnaast zijn de volgende Austen-gerelateerde boeken ook gratis te downloaden:

 • Eliza’s Daughter by Joan Aiken
 • The Darcys & the Bingleys by Marsha Altman
 • Mr. Darcy Takes a Wife by Linda Berdoll
 • What Would Jane Austen Do? by Laurie Brown
 • The Pemberley Chronicles by Rebecca Ann Collins
 • The Other Mr. Darcy by Monica Fairview
 • Mr. Darcy’s Diary by Amanda Grange
 • Mr. & Mrs. Fitzwilliam Darcy: Two Shall Become One by Sharon Lathan
 • Lydia Bennet’s Story by Jane Odiwe
 • Mr. Fitzwilliam Darcy by Abigail Reynolds
 • Hoe en waar deze boeken te downloaden zijn, is ons nog niet helemaal bekend. Maar hou dit bericht in de gaten – we vullen het aan zodra we het weten. Mocht je er zelf al achter zijn, laat het dan even in een reactie weten!