Alle 409 deelnemers van de Promenade in de Assembly Rooms in Bath


Het Jane Austen Festival in Bath, georganiseerd door het Jane Austen Centre, heeft nu officieel een vermelding in het Guinness Book of World Records gekregen. Tijdens de Promenade, die op zaterdag 19 september werd gehouden, deden maar liefst 409 mensen mee om het record van het grootste aantal mensen in regency-kleding te stellen. Deze succesvolle poging staat als volgt in de administratie van de Guinness Book of World Records vermeld:

The largest gathering of people dressed in Regency costumes was achieved by 409 participants, for the Jane Austen Festival in Bath, UK on 19 September 2009

Het officiële certificaat van het Guinness Book of World Records

Ook dit jaar zal er weer een Promenade gehouden worden, waar iedereen die een regency-kostuum draagt aan mee kan doen. Deze zal op zaterdag 18 september 2010 worden gehouden. Of er weer een recordpoging wordt gedaan is nog niet bekend. Kaarten voor de promenade zijn nog niet te bestellen, maar wie vriend wordt van het Jane Austen Festival, krijgt voorrang bij de kaartverkoop voor alle evenementen. Je kunt hier vriend worden.