Dit forum gaat sluiten

Beste forumbezoekers, dit forum gaat sluiten. Lees er meer over in het Welkom-topic.

Laat hier je reacties achter op het tweede boek uit de trilogie.
Gebruikersavatar
By rosa
#28772
Had van diverse mensen gehoord dat deel 2 het minst leuk zou zijn.

tot nu toe is dat voor mij niet het geval. Ergens vraag je je natuurlijk wel af wanneer Elizabeth weer voorbij komt maar omdat het allemaal nieuw voor je is in deel 2 (tot nu dan) maakt dat het juist interessant.
Vind Georgina een interessante persoonlijkheid. Hoewel ze iets of wat van Fanny Price heeft is ze sprankelender door de manier waarop ze Darcy bejegent. Wel verlegen misschien maar weet goed wat ze wil.
Hoop dat ze haar "ware"ook nog tegenkomt in deze serie, dat zou echt leuk zijn.
Gebruikersavatar
By Karenlee
#28808
Voor mij is dat concept van 'minst' heel relatief. Het is het vreemde eend in de bijt want het vindt plaats helemaal buiten het P&P verhaal - Elizabeth komt er niet in voor (behalve dat Darcy constant aan haar denkt, natuurlijk :inlove:). Voor velen is dat meteen al een reden om het 'de minste' te vinden, en sommigen houden ook niet van de stylistisch draai
licht gotisch
die Aidan er aan geeft in de tweede helft. Maar ik zelf heb volop genoten van D&D. Het uitgebreide 'kerst bij Pemberley' onderdeel vind ik geweldig (zo grappig dat Darcy Georgiana o.a.
Sense & Sensibility
geeft voor de kerst). En Fletcher werd (voor mij) echt een super-leuke karakter tijdens de Norwycke Castle gebeurtenissen. Hoe ver ben je nu precies in het boek Rosa?
Laatst gewijzigd door Karenlee op 21 jan 2011 14:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
By Diewertje
#28813
Het is inderdaad altijd een waardeoordeel. Maar ik vond deel 2 ook het minst :lol:
Die
gothische draai
vond ik zelf wat minder geslaagd. Misschien komt dat ook doordat ik het helemaal niet had verwacht.
Maar
de subtiele hint naar S&S
was wel erg leuk!
Gebruikersavatar
By Karin
#28817
Ik heb het tweede deel nu bijna uit. Ik ga hier enorm spoileren, dus het ziet er misschien wat raar uit met al dat zwart.

Inderdaad, die gotische draai had van mij ook niet gehoeven. Ik snap eigenlijk niet waarom Aidan het zo heeft aangepakt. Natuurlijk had ze Darcy naar Norwycke Castle kunnen laten gaan, prima, lijkt me heel goed om hem eens in een andere omgeving neer te zetten. Ook het idee dat hij op zoek is naar een vrouw is helemaal goed. Maar al die mensen bij elkaar in één huis lijkt mij al voldoende om heel veel drama te creëren. Onderliggende haat, vrouwen die zich voor zijn voeten werpen, het niveau van de gesprekken: zonder de gotische invloeden en het mysterie was dat voor mij al genoeg geweest. Want het enige doel wat deze scènes hebben is om Elizabeth beter af te laten steken bij al die vrouwen uit gegoede families. Daar was dat 'mysterie' rond lady Sylvanie niet voor nodig geweest.
Gebruikersavatar
By Karenlee
#28819
Karin schreef:Ik snap eigenlijk niet waarom Aidan het zo heeft aangepakt.
Shit! Dat had ik haar kunnen vragen toen ik haar aan de lijn had :rofl: !
Gebruikersavatar
By rosa
#28821
Ben nu net op het punt dat Darcy aankomt op het kasteel. Daar zal het
gotische
dan moeten beginnen?
Vooralsnog is het meer
evangelisch
maar daar voel ik me prima bij thuis ;)

Fletcher is inderdaad een erg leuk type.
Zo opgetogen dat de Roquet weer een keer mag :D


Weet wel waraom ik er zo slecht uitzie als ik in de spiegel kijk, allemaal de schuld van die Darcy. Mijn man gelooft me al tijden niet meer als ik weer eens beweer nu echt eens vroeg te gaan slapen :$

Vond het wel erg knap van mezelf dat ik vanochtend huiswerk heb gelezen in de bus. Kreeg het zomaar voor elkaar het boek in m'n laptoptas te laten. :angel:

Vind Georgiana ook heel geslaagd neergezet.
By Marije
#28934
Haha Rosa dat gevoel wat jij hebt als je in de spiegel kijkt is errug herkenbaar! Het gaat met mij ook zo. Vannacht heb ik deel 1 uitgelezen, pas om half 3 ging het lampje uit... Niet erg gezellig voor mijn lief |-) maar je moet soms prioriteiten stellen :lol:

Nu dus deel 2. Ik ga het nu voor de tweede keer lezen. Eerlijk gezegd is het hele Gothic gebeuren niet zo aan mij besteed. Kan me gewoon niet voorstellen dat de Darcy van JA in dit soort situaties verzeild zou raken. Los daarvan vind ik het een heel fijn boek. Dus ik heb me voorgenomen nu weer lekker te genieten van alle mooie scenes met Fletcher, Lord DB, Georgiana, Col. Fitzwilliam etc en het hele gebeuren op Norwycke Castle neem ik maar op de koop toe...

Trouwens, even een domme vraag: wanneer worden de zwarte balken weggehaald en kunnen we de 'spoilers' gewoon lezen?
Gebruikersavatar
By rosa
#28935
Als je ze aanklikt kun je ze gewoon lezen, aan jou de keus ;)
By Marije
#28940
Tja, dat heb ik wel geprobeerd maar ik mail/type vanaf mn iPad en dan lukt dat niet... Weet iemand de manier om dit vanaf een iPad te kunnen doen? (sorry trouwens voor dit duffe onderwerp)
Gebruikersavatar
By Karenlee
#28950
Ja - jij weet al precies wat gaat gebeuren dus hoef niet voor spoilers te vrezen. Klik en rol met je muis overheen om te lezen.

P.'s. Als ik vanaf mijn iPad lees zie ik geen zwarte balken - gewoon de tekst die ze horen te bedekken. Zal met de instellingen te maken hebben misschien?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dit forum gaat sluiten

https://64.media.tumblr.com/24ef6e7ef9a1ec9bda822[…]

Artikel Sunday Times

Hahaha

Mrs Crocombe

Er staan mooi plaatjes in en in een aantal hoofdst[…]

Wij zijn bij episode 3 nu. Aangename , sfeervolle […]

Bezoek JaneAusten.nl voor het laatste nieuws!