Pagina 1 van 1

Mrs. Elton

Geplaatst: 19 mei 2009 14:57
door Merdyff
Mrs. Elton is naar mijn mening zo'n beetje het meest onuitstaanbare personage dat Jane Austen bedacht heeft. Zeker in haar manier van doen tegenover Jane Fairfax. Ik las gisteren het stukje waarin ze Jane absoluut wil beletten om zelf nog naar de post te gaan om haar brieven te gaan halen en vandaag las ik hoe ze haar een plaats als governess wil opdringen en het verbaast mij telkens dat Jane op een bepaald moment niet uitroept: "Mens, bemoei u met uw eigen zaken!" of iets van die strekking. Als er iemand is die ik niet als buurvrouw zou willen hebben, waarmee ik liever zelfs niet in hetzelfde dorp zou willen wonen, is het wel Mrs. Elton.

Re: Mrs. Elton

Geplaatst: 19 mei 2009 21:29
door Alynia
Ik ben het helemaal met je eens!!!

Telkens als ik haar tegenkwam in Emma had ik de neiging er snel overheen te lezen - zelfs Emma bemoeit zich minder met anderen!

Re: Mrs. Elton

Geplaatst: 19 mei 2009 21:54
door Merdyff
Alynia schreef:zelfs Emma bemoeit zich minder met anderen!
En dat wil al wat zeggen. :lol:

Re: Mrs. Elton

Geplaatst: 24 mei 2009 13:43
door Alynia
Dat bedoel ik :lol:

Re: Mrs. Elton

Geplaatst: 02 jun 2009 11:29
door Diewertje
Jaaa wat een verschrikkelijk mens zeg :lol: .
Leuk citaatje:
Emma made as slight a reply as she could; but it was fully sufficient for Mrs. Elton, who only wanted to be talking of herself
En dat Emma op een gegeven moment zelfs medelijden krijgt met Jane Fairfax vanwege de 'goede bedoelingen' van Mrs. Elton. Dat zegt ook heel wat ;)

Re: Mrs. Elton

Geplaatst: 25 apr 2011 16:03
door 27AnnA72
Ook al zag ik alleen de Romola verfilming, Ik kreeg zo af en toe ook de neiging om P&P&Z achtig te gaan doen. Maar kan ook zijn dat dat kwam omdat die actisse Blanche Ingram speelt in de Jane Eyre Toby Stephens verfilming (vond der daar ook al zo vreselijk irritant. Hier wil ik overigens niet mee zeggen dat al the above niet waar is want ik heb Emma nog niet gelezen. (zit er ook niet in voorlopig - leeslijst voor NL en de belofte aan mezelf de boeken in volgorde te lezen)