Pagina 5 van 7

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 02 sep 2011 19:34
door Alfred
Aardig wat ingredienten ja, dat was mij al eerder opgevallen. Ik zal het recept eens ontleden en kijken of er gekke dingen bij zitten. Suet bijvoorbeeld. Wat gebruik jij daarvoor?

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 02 sep 2011 21:48
door Jane
Suet is eigenlijk zoiets als reuzel- wat overblijft van spek bakken - maar je kunt volgens mij ook roomboter gebruiken. Of je hem dan nog steeds zo lang kunt bewaren weet ik niet - frituurvet (die witte blokken) lijkt me geen optie maar ik heb hier verder geen verstand van.

Misschien kun je hier wat mee?
http://www.smulweb.nl/artikelen/99394/Reuzel

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 02 sep 2011 21:57
door Maria
Reuzel en kaantjes....mijn moeder maakte dat vroeger vaak in de winter.
Door de reuzel deed ze dan vaak stroop ( stroopje vet ) en dat gebruikte je dan als broodbeleg.
En kaantjes...ohhhhhh...lekker met zout en dan zo opknabbelen.

Jeugdherinneringen.... :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 02 sep 2011 22:31
door Jane
Mijn oma ook! Heerlijk!

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 03 sep 2011 11:22
door Alfred
Jane schreef:Suet is eigenlijk zoiets als reuzel- wat overblijft van spek bakken - maar je kunt volgens mij ook roomboter gebruiken. Of je hem dan nog steeds zo lang kunt bewaren weet ik niet - frituurvet (die witte blokken) lijkt me geen optie maar ik heb hier verder geen verstand van.

Misschien kun je hier wat mee?
http://www.smulweb.nl/artikelen/99394/Reuzel
Roomboter klinkt wat smakelijker dan reuzel ;) Dat is een goede optie, dank! Ik zal eens kijken of er recepten zijn met roomboter, om een indicatie te krijgen van de houdbaarheid. Er wordt in het recept gesuggereerd om een vegetarisch alternatief te gebruiken. Zal wel kijken. Niet zo eenvoudig als een appeltaart bakken...

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 03 sep 2011 18:19
door Maria
Alfred,reuzel is eigenlijk een vrij smaakloos iets.
Ik er verder totaal geen verstand van hoe je een christmaspudding moet maken.
Máár ik eet ze wel ieder jaar met kerst.Speciaal door iemand meegebracht vanuit Engeland.
En ik persoonlijk denk dat reuzel beter in de totaalsmaak past.


Maar wie ben ik.... :tmi: :tmi: :tmi: Ja inderdaad die..... :P :P ;)


Afbeelding Afbeelding


Ik ga denk ik dit jaar maar eens zelf een christmaspudding maken....Daar ligt een wonderschone uitdaging :tmi:

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 03 sep 2011 18:31
door Alfred
Maria schreef:Alfred,reuzel is eigenlijk een vrij smaakloos iets.
Ik er verder totaal geen verstand van hoe je een christmaspudding moet maken.
Máár ik eet ze wel ieder jaar met kerst.Speciaal door iemand meegebracht vanuit Engeland.
En ik persoonlijk denk dat reuzel beter in de totaalsmaak past.

Ik ga denk ik dit jaar maar eens zelf een christmaspudding maken....Daar ligt een wonderschone uitdaging :tmi:
Het is meer het idee, ik hou niet van zoveel vet. Ook roomboter gaat voor mij te ver. Aan de andere kant moet de pudding wel zo authentiek mogelijk zijn.

Daar ligt zeker een uitdaging! Zet 'm op! 8)

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 03 sep 2011 18:33
door Maria
Alfred schreef:
Maria schreef:Alfred,reuzel is eigenlijk een vrij smaakloos iets.
Ik er verder totaal geen verstand van hoe je een christmaspudding moet maken.
Máár ik eet ze wel ieder jaar met kerst.Speciaal door iemand meegebracht vanuit Engeland.
En ik persoonlijk denk dat reuzel beter in de totaalsmaak past.

Ik ga denk ik dit jaar maar eens zelf een christmaspudding maken....Daar ligt een wonderschone uitdaging :tmi:
Het is meer het idee, ik hou niet van zoveel vet. Ook roomboter gaat voor mij te ver. Aan de andere kant moet de pudding wel zo authentiek mogelijk zijn.

Daar ligt zeker een uitdaging! Zet 'm op! 8)

ik stuur je er wel een als kerstkadootje... :lol: :rofl:

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 03 sep 2011 18:41
door Alfred
Maria schreef:
ik stuur je er wel een als kerstkadootje... :lol: :rofl:
Gearchiveerd in mijn grijze hersenmassa!

Re: "Have a nice meal !"

Geplaatst: 04 sep 2011 06:43
door Hetty
Alfred schreef:
Het is meer het idee, ik hou niet van zoveel vet. Ook roomboter gaat voor mij te ver. Aan de andere kant moet de pudding wel zo authentiek mogelijk zijn.

Daar ligt zeker een uitdaging! Zet 'm op! 8)
Dat is zeker .... Ik heb het ooit eens gedaan, zeker 25 jaar geleden!
Het was op zich al een crime om alle ingrediënten te pakken te krijgen. Zo stond er in mijn recept "kalfsniervet". Dat heb ik toen via een slager, die nog zelf slacht, kunnen kopen.
En je moet al 6 weken van te voren beginnen met alle spullen bij elkaar te doen, en veel roeren. en als 'het' zover is heel lang in de over koken in een schaal met een flinke laag water, dat je dan weer goed in de gaten moet houden dat het niet verdampt.
En dan moet de pudding in een doek nog een poos blijven liggen > controleren dat 'het weer' niet komt in die doek dus ook in de 'pudding' .....

Ik heb het nooit meer gedaan. Te meer dat het resultaat best wel lekker was, maar niet op woog tegen alle tijd en energie die je erin stopt.

Groetjes Hetty