Dit forum gaat sluiten

Beste forumbezoekers, dit forum gaat sluiten. Lees er meer over in het Welkom-topic.

Laat hier je reacties achter op het derde boek uit de trilogie.
Gebruikersavatar
By rosa
#29596
Het laatste deel van de trilogie vind ik tot nu toe de leukste.
Deel 1 was erg inkomen maar werd uiteindelijk erg leuk, deel 2 was erg leuk tot het bezoek aan het kasteel.
Wat ook wel weer leuk was omdat het allemaal onbekend is wat er gaat komen.

Deel 3 is vanaf het begin tot op heden (Darcy heeft net z'n aanzoek gedaan) meeslepend. Heb momenteel erg met darcy te doen en het boek is nog niet eens op de helft (gelukkig!) Dus ben benieuwd wat er nog allemaal komt.

Jammer dat we niet lezen hoe de she-dragon en Fletcher reageren op de blauwe plekken na het "gevecht" van de 2 neven
Ben benieuwd hoe het verder gaat met Georgiana en Dy, het verhaal rond Anne had van mij iets verder mogen worden uitgediept maar dat komt misschien nog?
Misschien dat Elizabeth er ooit voor zorgt dat haar poems worden uitgegeven en ze een van de grote dichters van haar tijd wordt?


Heb ook weer erg moeten lachen dat Fletcher Darcy 2 zakdoeken geeft, 1 voor de lady voor als ze het nodig heeft


Zou Darcy nog in de gaten krijgen dat zijn tante even genant is als Mrs. Bennet en dat ze daardoor eigenlijk in hetzelfde schuitje zitten?
Gebruikersavatar
By Karenlee
#29641
Ik vond het geweldig hoe Darcy bepaalde opmerkingen die Elizabeth maakte in Pride & Prejudice (i.e., hem met nadruk laat weten dat een bepaalde wandelpad bij Rosings haar favoriete is om te zorgen dat hij er niet meer komt) helemaal verkeerd interpreteert.

Nou, je hebt een aantal van de allerleukste scenes in de trilogie nog voor je Rosa (Fox & Drake, anyone :rofl: )? Geniet ervan!
Gebruikersavatar
By rosa
#29644
Ik heb daar ook hardop om gelachen tijdens het lezen. Geweldig gedaan!
En dan De opmerking van Dy over de "darcy methode"wat het aanzoek betreft!

Nou, inderdaad :D Nooit gedacht Darcy nog eens
dronken
mee te maken.

was helemaal blij dat Bella Avery weer voorbij kwam, had zo met haar te doen. Maar het lijkt er op dat ze alleen even ten tonele werd geroepen om te laten zoen hoe Darcy verandert. Maar misschien volgt er verderop nog happily ever after voor haar?

Deze vijverscene was weer wat anders maar ook leuk!

Hoop echt dat Dy zijn Georginana krijgt maar dat zal wel.
Al met al is het wel wat voorspelbaar.
Je weet al dat er wat in de whisky zit en Dy's beroep laat zich ook wel raden
. Aan de andere kant is het boek veel verassender dan ik had kunnen denken en heeft ze hele interessante personages toegevoegd terwijl ze personags die JA al op een humoristische manier had uitgewerkt (Collins, Mrs. Bennet, lady Catherine) meer met rust laat.
Goed gedaan dat ze juist personages als Anne en Georgiana eruit haalt van wie je zelf al meer wil weten na het lezen van P+P
By Marije
#30726
Gisteren heb ik het deel gelezen waar Darcy keer op keer met Elizabeth gaat wandelen. Ik kreeg er een ongemakkelijk gevoel van omdat je weet dat Darcy haar signalen verkeerd interpreteert. :tmi: Zo sneu! En dan daarna het huwelijksaanzoek...ik was er zenuwachtig van! :sweat:

Wat ik wel knap gedaan vind is dat Pamela Aidan de spanning wel heel goed weet vast te houden. Bij elke pagina vraag je je af: Hoe gaat dit verder? Hoe gaat dit ooit nog goedkomen? Zullen ze elkaar ooit nog krijgen?

Eigenlijk precies het gevoel dat me bekruipt als ik P&P lees.

Ik vind dit de grote kracht van P&P: dat je je na vele malen het boek te hebben gelezen toch elke keer weer afvraagt of het goed zal komen tussen Darcy en Elizabeth. Complimenten voor Pamela Aidan dat haar dat ook is gelukt!
Gebruikersavatar
By Karenlee
#30731
Wat leuk dat je het zo leuk vindt! Als je het eind van het verhaal hebt bereikt, sluit je je aub aan bij de FWD:G spoilers groep. Daar kunnen we verder praten zonder het te verpesten voor anderen.
Gebruikersavatar
By Karenlee
#30768
Heb je het al uit?!


Sent from my iPhone using Tapatalk
By Marije
#32552
Zijn er eigenlijk nog leesclubleden die FDG aan het lezen zijn? Het is al een poosje erg rustig hier |(

Vanmiddag lekker in het zonnetje 8) heb ik deel 3 weer opgepakt. De Fox and Drake scene weer eens gelezen :rofl: :rofl: Het was een heerlijke middag!
Gebruikersavatar
By rosa
#32567
Ben wel een beetje jaloers dat je ze nog niet uit hebt ;-)
By Marije
#32569
Ik heb de boeken al wel uit, maar ben ze aan het herlezen. De eerste keer vloog ik werkelijk als een dolle door de boeken heen. Had toen geen tijd voor het huishouden, geen tijd om te slapen, geen tijd om te koken etc etc. Heel maf...
Nu neem ik echt de tijd om alles goed tot me door te laten dringen. Ik heb het al eerder ergens geschreven maar ik ben dus echt DOL op deze Mr Darcy. Misschien gek gezegd maar voor mij is hij in deel 3 bijna, tja, iemand van vlees en bloed. Vind vooral de beschrijving van hoe Darcy na de uitspatting bij the Fox and Drake tot inkeer komt heel erg mooi.
Artikel Sunday Times

Hahaha

Dit forum gaat sluiten

Aaah, jammer. Maar begrijpelijk. Veel plezier aan […]

Mrs Crocombe

Er staan mooi plaatjes in en in een aantal hoofdst[…]

Wij zijn bij episode 3 nu. Aangename , sfeervolle […]

Bezoek JaneAusten.nl voor het laatste nieuws!