EMMA.

27 februari in de bioscoop. Praat mee!

Laat hier je reacties achter op het eerste boek uit de trilogie.
Gebruikersavatar
By Karenlee
#28622
Net zoals Fletcher, vind ik Dy een geniaal verzinsel van Aidan. Hij is een zeer goede 'foil' voor Darcy als vriend. Ze kennen elkaar heel lang. Hij is niet zo 'open en amiabel' als Bingley. Maar hij is meer dan een 'match' voor Darcy in intelligentie, en heeft ook z'n eigen eigenaardigheiden in z'n omgang met mensen. En wat Rosa opmerkt: erg leuk om iemand Darcy zomaar "Fitz" te horen noemen. Aidan geeft ons iets die we niet in P&P hebben gezien. Iemand die meer dan Darcy's gelijk is. Bingley is rijk, maar lang niet zo rijk. En dat is ook nog 'nieuw geld' van (*sniffs*) trade. Hij is ook jonger dan Darcy, en zal toch altijd een beetje tegenop hem kijken. Dy is niet alleen super rijk, hij is de zoon van een Lord - erkende nobility. Terwijl Darcy maar wat noble bloed heeft van z'n moeders kant. Ze zijn echt equals - en heel lang bevriend - dus mag hij met Darcy omgaan en dingen tegen hem zeggen zoals bijna geen mensen in P&P, en ook weinig anderen zelfs in FWD:G dat doen. En de dingen die Aidan hem geeft om te zeggen vind ik geweldig!
Gebruikersavatar
By rosa
#28637
inderdaad. De scene in deel 2, hoe hij de kerk in komt lopen en hun gesprek, geweldig!!!
Gebruikersavatar
By Karenlee
#28639
In de kerk.... dat is niet Dy, toch, maar z'n neef - Colonel Fitzwilliam.
Gebruikersavatar
By rosa
#28643
:$ :$ eh, oeps, je hebt gelijk
Gebruikersavatar
By Karenlee
#28646
Die is ook erg leuk - Maar een heel andere type karakter.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Gebruikersavatar
By rosa
#28664
Die is ook leuk ja.
Net als "master"Trafalgar, maar dat is weer een heel ander type ;-)
By Marije
#28932
Toen ik AASAT in november voor het eerst las was ik nogal achterdochtig voor wat betreft de werkelijke bedoelingen van Lord DB. Ik vertrouwde hem niet helemaal. Nu ik het boek voor de tweede keer lees geniet ik veel meer van z'n personage. Ik wil niet spoileren dus zal niet teveel onthullen. In ieder geval vind ik het erg fijn om deze serie te herlezen; de beleving is toch weer anders dan bij de eerste keer enige maanden geleden.

Hebben jullie eigenlijk een beeld bij het uiterlijk van Lord DB? Ik stel mezelf min of meer een type voor als Ewan McGregor die Frank Churchill speelt in Emma uit 1996. Inclusief die vreselijke pruik! :emo: :tmi: Heeft iemand nog een betere optie? :D
Gebruikersavatar
By rosa
#28936
eh, nee, niet echt. een joviaal gezicht, mosgroene jas, ongeveer hetzelfde kapsel als darcy maar wat lichter. Duidelijker krijg ik het plaatje in m'n hoofd niet.

Zou deze boeken graag verfilmd zien. Wil erg graag een plaatje bij Fletcher.
By Marije
#28942
In P&P 95 zien we heel even een glimp van een valet van Darcy als hij zich gereed maakt voor zijn rit naar Lambton ("No no, the green one!"). Zo zie ik Fletcher voor me. Een verfilming zou ws betekenen dat er weer een andere mr Darcy en een andere Elizabeth komt. Zou je dat niet vervelend vinden? Bij het lezen van de trilogie 'zie' en 'hoor' ik de hele tijd de acteurs van P&P 95 voor me. Toch zou ik een verfilming erg gaaf vinden hoor!

Niet genoeg op TV of Netflix om de Kerstmaand door[…]

Wij zijn bij episode 3 nu. Aangename , sfeervolle […]

Voor mij ook prima! Misschien ook leuk voor Mari[…]

In de avond is er altijd nog even een uurtje over […]

Bezoek JaneAusten.nl voor het laatste nieuws!