Dit forum gaat sluiten

Beste forumbezoekers, dit forum gaat sluiten. Lees er meer over in het Welkom-topic.

Een van Jane's eerste boeken, maar pas na haar dood uitgebracht... wat vind je er van?
Gebruikersavatar
By Diewertje
#5956
Ik moet het toch even kwijt, wat een heerlijk mens is Mrs. Allen toch :lol:.
Mrs. Allen, whose vacancy of mind and incapacity for thinking were such, that as she never talked a great deal, so she could never be entirely silent; and, therefore, while she sat at work, if she lost her needle or broke her thread, if she heard a carriage on the street, or saw a speck upon her gown, she must observe it aloud, whether there were anyone at leisure to answer her or not
Volgens mij is zij het meest lege en zinloze Jane Austen karakter ooit - doet geen vlieg kwaad, maar voegt echt niets toe behalve dat elk antwoord dat ze wanneer dan ook geeft over kleding gaat....op zich ook wel weer een gave ;)

Edit: of nu ik er over nadenk, volgens mij valt ze wel in dezelfde klasse als Mrs. Bertram uit Mansfield Park
Gebruikersavatar
By rosa
#5960
:) ja, heel goed omschreven door Jane. Ze is van geen enkel nut voor Catherine in het geven van goede raad, een luisterend oor etc. De enige raad die ze in het hele boek geeft is volgens mij het dragen van een witte jurk :lol: :roll:
Gebruikersavatar
By Karenlee
#5967
Mrs. Shakespeare schreef:Volgens mij is zij het meest lege en zinloze Jane Austen karakter ooit - doet geen vlieg kwaad, maar voegt echt niets toe behalve dat elk antwoord dat ze wanneer dan ook geeft over kleding gaat....op zich ook wel weer een gave ;) Edit: of nu ik er over nadenk, volgens mij valt ze wel in dezelfde klasse als Mrs. Bertram uit Mansfield Park
Bingo! En volgens mij had Mrs. Betram niet eens een mening over muslin.
Gebruikersavatar
By Diewertje
#6056
Karenlee schreef:En volgens mij had Mrs. Betram niet eens een mening over muslin.
Maar zij had dan weer een hondje :lol:
Gebruikersavatar
By by a lady
#6081
Mrs. Allen......tsja ik heb wel 20 uitspraken van Mrs. Allen voorbij zien komen die niet getuigen van enige vorm van intelligentie of empathie. Beetje autistisch.....die zijn op het niveau van inleven en communicatie niet sterk en kunnen ook helemaal gebiologeerd bezig zijn met 1 ding. Alleen hoeft een autist niet per definitie dom te zijn, dus in die zin is het wel een belediging voor autisten om vergeleken te worden met Mrs. Allen.

Maar ze bedoeld het wel goed allemaal :roll: .
Ik zal nog even de uitspraak opzoeken waar mijn mond nou echt van openviel.
Gebruikersavatar
By Em'ly
#6091
Nou zo denk ik dus echt er niet over;

Mrs Allen is zoals Jenkins, Ik kan het echt niet uitstaan dat ze eerst het goed vind wanneer Catherina met de jongelui naar dat kasteel gegaan, maar zodra Mr Allen het weet, is het opeens alsof ze het juist geen goed plan vond en dat het juist zeer onverstandig was om zonder chaperonne weg te gaan. Ze gaat echt met de wind mee, :x
Gebruikersavatar
By by a lady
#6250
Ze bedoeld het zeker niet kwaad, maar door haar eigen tekortkomingen komt ze op mij, in een aantal situaties, niet over op de rots in de branding voor Catherine. Mrs. Jenkins vind ik anders, da's een veel warmer persoon die meer met andere bezig is en minder met haarzelf. Bij Mrs. Allen is dat juist omgekeerd.
Gebruikersavatar
By Marleen
#6818
Ze bedoeld het in mijn ogen goed. Maar ze heeft totaal geen mening en de meeste dingen interesseren haar ook niet, waardoor ze alles maar over zich heen laat komen en wat mee praat met anderen.
Het enige waar zij wat van weet en een mening over heeft, is zoals hier al gezegd is, kleding.
Wat een vermoeiend persoon, je hebt er niks aan. En toch is ze wel aardig.

Utefter några hållbara iterationer aud[…]

Adidas Superstar online

ATTRACTIVENESS & YOUTH has partnered with ad[…]

https://www.classichucks.com/media/catalog/produ[…]

Χωρίς αμφι&[…]

Bezoek JaneAusten.nl voor het laatste nieuws!