Dit forum gaat sluiten

Beste forumbezoekers, dit forum gaat sluiten. Lees er meer over in het Welkom-topic.

Een van Jane's eerste boeken, maar pas na haar dood uitgebracht... wat vind je er van?
By plandora
#5390
Wat vinden jullie van James Morland?

Had hij zijn zus niet moeten bijstaan toen ze niet met met hem en de Thorpes meewilde? Ze had de afspraak met de Tilneys eerder gemaakt. En afspraak is afspraak. Hij beschuldigd haar zelf van koppigheid terwijl ze alleen zich hield aan haar principes.

Waarom stond hij toe dat John alleen met Catherine samen reed? Hij moet toch weten dat dit niet sociaal acceptabel was. Zet hij niet Catherine's reputatie op het spel? Had hij haar niet op zijn minst moeten waarschuwen.

Is zijn blinde verliefdheid voor Isabelle een legitiem excuus om zijn zus zo af te vallen? Chatherine laat zich tenslotte niet door haar verliefdheid afhouden om het juiste te doen. ( ze zegt eerder dat ze niet met Henry kan dansen, hoewel ze dat wel graag wil, omdat ze die avond met john is.)
Gebruikersavatar
By Frouckje
#5398
Ook ik vond het shocking dat hij Catherine zomaar alleen liet meerijden met die griezel!
Ik heb het idee dat hij inderdaad meer aan zichzelf dacht dan aan de reputatie van zijn zusje en het hem dus ook niet kon schelen dat ze eigenlijk andere afspraken had gemaakt omdat dat hem nou net niet goed uitkwam!
Ergens denk ik dat kerels in die tijd tijdens hun studieperiodes sowieso geen lieverdjes waren met alle vrijheid die ze genoten en hun status als man zijnde...
Gebruikersavatar
By crazymuffin
#5921
mannen *zucht* maar goed ik vond het erg egoïstisch van hem dat hij zijn zus dwong om mee te gaan. Ik had ook wel het gevoel dat het hij zich niet echt interesseerde voor zijn zus, alleen als het hem uitkwam
Gebruikersavatar
By rosa
#5922
ik ook
Gebruikersavatar
By Diewertje
#5958
Helemaal ingepakt door Isabella.
En ik ben het ook wel eens met Frouckje, dat die mannen waarschijnlijk geen lieverdjes waren tijdens hun studietijd (ik denk een Mr. Wickham...)
Gebruikersavatar
By Karenlee
#5968
Nou, ik denk dat James Moreland - zelfs in zijn studietijd (in ieder geval vergeleken met Thorpe) - een oprecht, conscienteuse jonge man was. Hij is immers groot gebracht door dezelfde ouders als Catherine. Ik vind zelf dat hij ook beter zou moeten weten dan Catherine onder druk te zetten ivm met het zomaar omgooien van belooftes die ze gemaakt heeft. Maar inderdaad, liefde maakt blind en - in meerdere opzichten wat James betreft - soms zeer impulsief en onvoorzichtig. Ik vergeef het hem.
By Ismene
#35735
James is vast een oprechte, conscienteuse jonge man, maar hij is nog wat jong en naïef. Hij laat zich helemaal inpakken door Isabella zonder te zien dat ze wat een leeghoofd is, en velt ook geen goed oordeel over John. Daardoor ziet hij niet meer dat het helemaal niet gepast is om zijn zusje zo te laten meenemen door John. We kunnen alleen maar hopen dat de episode met Isabella hem goed gedaan heeft en dat hij daarna wat nuchterder en rationeler kan zijn in zijn oordelen over wat goeie mensen zijn (maar dat denk ik wel).
Gebruikersavatar
By Alynia
#41318
Ja, nu ik het boek nog eens gelezen heb denk ik ook dat hij het echt niet slecht bedoelde. Maar ik denk dat wat Henry tegen Catherine zei, over dat ze een 'gevaarlijke opvoeding' gehad had, omdat ze dacht dat iedereen zo goed was als zij, in zekere zin ook voor hem gold. Net als het niet in hem opkwam dat Isabella om het geld met hem wilde trouwen, zal het ook niet in hem opgekomen zijn dat Thorpe niet de eerlijke jongeman was die James dacht dat hij was. En ik vermoed dat hij, naast zijn verliefdheid, ergens ook geloofde in Thorpe's verhalen over de oneerbaarheid van de Tilneys, en dat hij - net op de verkeerde manier - probeerde zijn zusje te beschermen.

Utefter några hållbara iterationer aud[…]

Adidas Superstar online

ATTRACTIVENESS & YOUTH has partnered with ad[…]

https://www.classichucks.com/media/catalog/produ[…]

Χωρίς αμφι&[…]

Bezoek JaneAusten.nl voor het laatste nieuws!